Aldrig smakat eller, för den delen, tillagat chokladfondant. Nästa gång tänker jag faktiskt baka den lite längre så att den blir mer degig istället men det har ju mer med min egen smak att göra
Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kanske en sväng till brorsan med familj som bor här i närheten. Jag tänkte tipsa om en riktigt god och fräsch efterrätt – Limemarinerade jordgubbar med mascarponekräm
Mosa hallonen med en visp. Garnera med florsocker och röda bär. Droppa ut en hallonsås lite snyggt och servera genast, eventuellt med lättvispad grädde
Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska. För visst är bilden av den svenska Midsommaren traditionell dans kring en blomsterprydd stång, folkdräkter med svängande kjolar, fiol och dragspel, lekar på en äng med höhässjor som bara doftar sommar
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondantmed mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Rör i den smälta chokladen och avsluta med mjölet. Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera direkt med jordgubbar, passionsfrukt och vispad grädde
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.