Smarrigt med andra ord. Sjukt gott till hamburgare. När jag ej orkade äta mera hamburgare åt jag upp sista lökstrimlorna som det vore godis slank ner i ett nafs
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Bryn steken i en stekgryta med smör. Sätt en köttermometer i steken med spetsen i mitten. Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad
-) Visst är det härligt gott med en riktigt mör stek och gräddsås. Kalvstek , inget jag gör varje dag. (En långsam bryning ger vackrare stekskorpa) Krydda med salt och peppar
Putsa kalvsteken och bind upp den. Sätt in en kvist rosmarin, längst med köttet och under snöret så att den sitter fast under stekningen, gör samma sak med salviabladen
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Barnen valde att ta pastan för sig och fyllde tallriken med naturella grönsaker istället. När pastan är klar och det är dags att servera så hettar du upp smöret med grönsakerna, tar fram ett serveringsfat där du blandar upp smöret med grönsakerna, pastan, basilika, tomaterna, spenaten, basilikan och vänd runt
Rostad lök, går att köpa färdigt i de flesta matvarubutiker, men en gemensam nämnare för dem är att de oftast är ganska smaklösa och dessutom tillverkade med industriell palmolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.