Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Sega chokladcookies är mitt bidrag till. Vispa äggvitorna och florsockret med elvisp i ca 3 minuter, sikta därefter ner kakao och marsansåspulver
Som vanligt när det gäller cookies så är det viktigt att hålla koll på tiden – det är ofta svårt att se om kakor av det här slaget är färdiga bara genom att titta på dom, dom blir lätt för gräddade och därmed alldeles för hårda
Jag är fortfarande selektiv med när Vera får kakor men det känns otroligt bra att jag har hittat ett nyttigt och gott alternativ till traditionella bakverk
Idag har vi roat oss med att baka de här kakorna. 1,5 dl osaltade Cashewnötter1,5 msk vatten2,25 dl strösocker1 tsk flingsaltGör så härBörja med de kanderade nötterna
Riv osten på ett rivjärn och rör ihop med créme fraiche & TABASCO, smaka av med salt. Såsen mörknar också naturligt med tiden, beroende på det ljuskänsliga pigmentet i pepparfrukterna
Chokladkakor med en helt magisk kokosfyllning (om man gillar kokos alltså). Börja med att blanda kokos och kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen
Platta till dom lite med fingarna och forma sedan en "skål" i mitten med hjälp av tummen. Rulla 10-12 bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.