Gör en grop i varje och fyll medkolasås. Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp. Jag provade en hel del nya recept och tänkte att det var lika bra att börja beta av dem redan nu innan jobbvecka och annat drar igång
Dunka formen lite lätt mot underlaget för att bli av med luftbubblor och låt kolan svalna en aning. Jag hade inget mörkt muscovadosocker så jag tog på lite flingsalt ist och mums va gott det blev, perfekt julgodis
Låt stelna en liten stund (verkligen kort stund alltså) och strö sen över flingsalt. Därför får man ibland bege sig ut i kylan på balkongen och fotografera
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Brukar göra nåt liknande men då med dumle kakor. Min dotter kalas närmar sig så då passade jag på och göra kola kakor
Skär lämpliga bitar och klä ev. 1 tsk saft och zest från citron, lime, apelsin. 1 msk flingsalt eller. Koka upp och låt sedan smeten sjuda i ca 30-35 minuter. När temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. 1 msk flingsalt eller
Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak. Om jag ska anmärka på något är att jag fegade med lakritspulvret och kunde gott haft i några gram till
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Blanda alla ingredienser i en stor tjockbottnad kastrull och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.