En ljuvlig paj med extra allt. Fyllningen består av salt kola, chokladtryffel och Italiensk maräng. Vispa bara upp marängen samna dag den ska serveras och dekorera pajen med marängen
Som vanligt när det gäller cookies så är det viktigt att hålla koll på tiden – det är ofta svårt att se om kakor av det här slaget är färdiga bara genom att titta på dom, dom blir lätt för gräddade och därmed alldeles för hårda
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak. Om jag ska anmärka på något är att jag fegade med lakritspulvret och kunde gott haft i några gram till
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Sega chokladcookies är mitt bidrag till. Vispa äggvitorna och florsockret med elvisp i ca 3 minuter, sikta därefter ner kakao och marsansåspulver
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Chokladkola. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås. Det går även bra med kokosflingor eller frön om man är allergisk
Rör om med en visp mellan varven. Skär kolan i fina bitar. Koka sedan kolan på medelvärme tills den har en temperatur på 124 grader, eller gör ett kulprov (se hur du gör i filmen). Lägg ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm och häll ut kolan tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.