Igår lagade jag chokladbiskvier till min mammas födelsedag. Hennes favoritbakverk. Dom blev jättegoda och det är inte alls nån svårt att få till fina och goda biskvier
En god variant på chokladbiskvier är att göra dem med jordgubbsfyllning och toppa med vit choklad. Den vita chokladen får dem att se ut som snötäckta bergstoppar och det tycker jag passar perfekt nu i februari
Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp
Här bjuder jag på en riktig godsak till helgen. Har fått receptet av en vän - Britten och har haft den i receptlådan länge utan att det blivit av att baka den
Bakmammorna älskar chokladbiskvier. Vi äääääälskar det. När vi växte upp kunde man köpa det i kiosken på gymnasieskolan och när vi var i Tyskland en gång lyckades vi hitta tefatsstora biskvier i ett bageri
Åh vad det här väcker minnen till liv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
Idag var vi bjudna på fika hos barnens mormors ganska berömda bror och hans fru. För att inte vara krångliga och för att vi ändå var sugna på att baka något så erbjöd vi oss att ta med något som vi kunde äta till kaffet
Mandlarna som maldes igår skulle användas till dessa ljuvliga kakor. Det är inte bara jag som tycker om dem, min svärfar är fötjust i chokladbiskvier vilket ger mig en bra anledning att baka just de här kakorna till honom
I spåren av mitt mandelmassetillverkande följer här biskvier. Den som aldrig gjort det själv borde verkligen prova, för som med så mycket annat blir det så sjukt mycket godare att göra själv
Jag måste bara fresta er med en riktig godbit. När jag var hemma hos familjen över nyår gjorde jag och min syster dessa vita chokladbiskvier fyllda med vit chokladtryffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.