Så här års är det nog fler än jag som lider av torr hy och därför tänkte jag att ett litet recept på hur man gör en härlig kroppsskrubb kunde komma väl till pass
ringblomma, verkar anti-inflammatoriskt och innehåller bioaktiva ämnen bland annat lupeol, seskviterpener, trirpensaponiner och flavonoider som är uppstramande, mot eksem och känslig hy
Inte vilket besök som helst heller för den delen, utan en lagning - den unge herrns allra första. I febaruari månads bakbox fick jag recept på denna härligt stora Chocolate Chip Cookiecake med kolagömma som Frida på Fridas Bakblogg tagit fram
Chocolate chip cookie dough cupcakes med en helt ljuvlig frosting gjord på kondenserad mjölk. Jag älskar chocolate chip cookies i alla varianter och dessa cupcakes smakar som en enda stor kakdröm
Gillade ni min Very Cherry Chocolate Cake, så är den här några strå vassare. Underbar ChokladmoussetårtaBotten150 g mörk choklad (70%)100 g smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa salt2 äggChokladtryffel150 g choklad (70%)100 g vispgrädde1 liten kula smörChokladmousse4 blad gelatin300 g+300 g vispgrädde300 g mörk choklad (54-64%, ej mer)3 äggulorca 40-50 g florsocker (smaka av och ta mindre om du vill ha mindre söt mousse)ca 200 g färska, fasta hallonChokladspegel17 g glykos2 blad gelatin65 g kakao10 g mörk choklad90 g strösocker110 g vatten25 g vispgräddeBottenSätt ugnen på 150 grader. Ställ tårtan i kylen minst 3-4 timmar
Double Chocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill. Varva bottnarna på samma sätt som du precis gjort men låt tårtan vila minst 10-20 minuter i kylen. Låt vila i kylen i ytterligare 10-20 minuter
Nu går det bra att rösta på läsarnas tårtor i Tårta vs Tårta-tävlingen. Efter några om och många "men" har jag nu lyckats få till en Facebook-sida för Louise´s Spis
Hej. Sitter med ritningar utsprida över hela matbordet och ritar. Fick ett jobbuppdrag i dag på förmiddagen som jag helst ska lämna ett utkast på tidigt imorgon
Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju
Bakade lite mumsigt goda Chocolate Chip Cookies med Nonstop idag, egentligen ville jag haft mini Smarties i men det fanns inte några i affären, ja riktigt goda blev de iallafall och jag testade ett nytt recept på cookies idag från boken Sommarens Söta
2-4 / TIDSÅTGÅNG. God morgon mina vänner. Idag är det fredag, hur skönt är inte det. Passa på och överaska den du tycker om med denna superlätta chokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.