1 saltFinhacka
persilja, vitlöksklyftor, gul lök, oregano, koriander och röd chili.Blanda de finhackade ingredienserna med citronsaften, olivoljan och saltet. Blanda väl.Låt Chimichurrin stå i kylskåpet i ca 2 timmar för att utveckla sin smak. Servera.
Jag hittade receptet i Lisa Lemkes utmärkta bok "Till grillat" som jag köpte i somras. Chimichurri är en argentinsk sås som kan göras hur het som helst - allt hänger på hur mycket chili och vitlök du använder
Ingredienser Portioner. 8 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor) 1 dl olivolja 1/2 dl citronjuice 3 msk finhackad schalottenlök 1 tsk finhackad vitlök 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper) 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag fick ett tips av Per-Anders på D’Elidas om att röra ihop en egen chimichurri. Han beskrev den som ”Kryddstark sås, pesto-liknande gegga från Argentina som förgyller vilken grillning som helst” Det kunde jag ju bara inte motstå att prova så igår till grillningen testade jag en egen variant och det var en riktig höjdare
Recept. Servera chimichurrin till all sorts grillat. Denna sås kan användas både som marinad (kör den då i mixer till en slät sås), dressing eller grillsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.