Barnen tyckte den var lite för kryddstark så nästa gång ska jag inte ta lika mycketcayennepeppar. Jag hittade detta recept i ViktVäktarnas receptbok ”grytor&gratänger”
Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Plantorna är tåliga och överlever i flera år, samt att frukterna går utmärkt att frysa in
När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Blanda potatisen med oljan och kryddorna. 2 finhackade vitlöksklyftor. 2 finhackade vitlöksklyftor. Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt
Bryn köttfärsen i smör. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Jag kan lova att den här grytan värmer, men var och en får moderera kryddmängden efter egen smak tycker jag, själv älskar jag mat med sting och hetta särskilt kulna dagar
Fyll en spritspåse med stort runt hål och spritsa ut ca 30 - 40 (beroende på storlek) små toppar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp
Mortla all kryddor se de är finmalda. Stek färsen i matolja så den får yta på hög värme. Stek tillsammans med purén och fortsätt med att tillsätta kryddorna och lagerblad
Det går jättebra att ta till matlåda dagen efter eller frysa in. Fräs tills färsen blir klar och lägg sedan till tomatkross, vatten, alla kryddor och pressa i vitlöken
Nyheter. Rehab & Förebyggande. Mighty Greens. Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Blanda ner bönor, passerade tomater, vatten och kryddor i stekpannan och låt koka upp
Dessa godingar är fyllda med massor av ost och smakrik chili och kommer från bloggen Cooking is fun och det är precis vad det är att göra dessa ostbollar
Den här kycklinggratängen gjorde jag härom veckan och den är fantastisk god. Viktigt att kycklingen är väl upptinad om den varit fryst, annars blir rätten lätt vattnig
Gjorde den i lergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet. Det går jättebra att använda en stekgryta istället, om man inte har en lergryta
När du ändå står vid spisen är mitt tips att dubbla receptet och göra storkok av det hela för att sedan frysa in till kommande dagar då du inte orkar laga mat eller t
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.