2 tsk currypulver. 1 st Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad
På sistone har det postats ganska många recept med curry – en krydda vi sällan använder hemma – så jag har gått med ett sug efter något i curryväg ett bra tag nu
Googlade runt lite på indiska grytor och fick syn på en som heter Dahi chicken. Gillar ni indisk mat. Jag har alltid sagt att jag inte gillar indisk mat och det är för att jag faktiskt aldrig ätit god indisk mat på restaurang här i Göteborg
När jag var i Japan, åt jag i indiskcurry restauranger ganska ofta. Du kan byta ut kycklingen i ost, fetaost, att göra ytterligare en spenat curry, Palak paneer
Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin
I med kyckling, lök och curry – stek – på med såsen – klart. Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytan med curry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.