Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Koka ris och förbered skålar med skivad banan, russin, nötter och mango samt ananas i kuber under tiden
Ta i den gröna currypastanochingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens
Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i löken, vitlök ochingefära. Har man lite mer tid en dag kan jag rekommendera att laga den här mycket goda indiska rätten, Mughalai Korma, kycklinggryta
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryoch kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Idag bjuds det kycklinggrytamed lite asiatisk touch. Hetta upp matfettet tillsammans med gurkmejan, tillsätt ingefäraoch vitlök, och fräs den under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.