Salta och peppra laxen och lägg den på spenaten. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Så då hittade jag pålaxpåspenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Lägg laxenovanpå och krydda med örtsalt och peppar och droppa lite citron över
Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbitenovanpå. Salta och peppra laxen. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den
Laxpå krämig spenatbädd toppad med crispy seaweed (noriblad). Själv tycker jag att det räcker med lite krossad seaweed på toppen av laxen, där den ger god sälta till både lax och spenat
Lax med räkröra på krämig spenatbädd. Jag fortsätter att tulla på förbudet jag gett mig själv att inte köpa mer kött, köttfärs, kyckling eller fisk, innan jag tömt frysen på det som redan ligger där
Lägg laxbitarna ovan på spenaten och toppa med såsen. Salta och peppra laxfiléerna och stek 4-5 minuter per sida tills de är genomstekta. Lägg spenaten på 4 tallrikar. 4 portionsbitar laxfilé
Lägg pålaxen, salta och peppra även denna. 4 personer200 g bladspenat800g lax3 dl grädde1 dl torrt vitt vinsaltvitpeppar1 msk smörskal av från en halv citronrikligt med parmesanSkölj spenaten och klappa den torr på ett papper. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter, höj sedan värmen till 250 samt sätt på grillen och låt stå ca 10 minuter till för att det skall bli lite bättre yta
Lägg laxenovanpå spenaten. ca 400 g laxfilé. Sätt ugnen på 200 grader. ca 400 g laxfilé. Den här rätten har jag velat göra länge, och till slut blev det av
Cashew- & parmesanpanerad laxpå krämig spenatbädd. Lägg spenaten i ugnsform och placera laxenovanpå. Vilket jag så klart får, eftersom jag bestämmer här på bloggen
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Ta ut och tina laxen om den är fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lax. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.