kycklingfiléäggparmesanostvitlökspulverlökpulverpersiljacayennesalt och pepparRiv osten fint och blanda med vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt och peppar
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg. sedan grädden och parmesanosten. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen och tillsätt
Blanda, smör, vetemjöl och riven parmesanmed lite salt o lite peppar. Parmesan kex. 160 g smör, 160 g vetemjöl, massa 60 g riven parmesan, 2 kvistar färsk rosmarin eller ca 1 msk, salt,peppar. Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen cirka 15-20 minuter, tills de blivit lätt gyllenbruna. 60 g riven parmesan
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar. 1Till servering200 g cashewnötter 0,5 dl rapsolja jasminris
Rör ihop med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, limeskal och peppar till en jämn smet. Lägg ner kycklingbitarna och låt stå kallt ca 3-4 timmar. Stek på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida. ½ -1 krm sambal oelek
Färdigköpta nuggets är något jag aldrig köper in i mitt hushåll. Vispa ihop äggen och lägg i en skål, lägg ströbrödet med sat och peppar ihop blandat i en annan skål
I dag stod jag på passet Latin moves i Långavekaskolans gympasal i Glommen och fantiserade om parmesanost, samtidigt som jag tog ett salsasteg åt vänster
- Olja. Idag så gör vi om spaghetti till en italiensk klassiker som påminner lite om risotto, vi steker den och låter det puttra med lite vin och parmesan
Till dessa goda nuggets serverade vi en syrlig sallad med riven ost i, samt en kryddig dippsås gjord på creme fraiche, sambal oelek, avjar relish och vitlökspulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.