Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Skölj kålen noga. . Igår kväll gjorde jag grönkålschips eftersom vi åkte iväg idag och den skulle blivit dålig tills vi kommer hem om ingen hade gjort något med den
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Idag känns det som att jag har stått och kavlat hela eftermiddagen eftersom jag har provat att göra olika bakerk av smördeg hemma
Här ska ni få se beviset på att form ingen betydelse har. Denna bild fick jag av Kaija en läsare och bakare, detta är receptet Kransbröden ur Baka matbröd med LCHF x 3 = två fina limpor
Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom det har hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Jag provade att göra en likadan utifrån vad mina smaklökar kom ihåg och det är inte alls så många ingredienser som behövs för att det ska bli bra, ölen och chokladen ger så mycket smak i sig
Smält smöret å häll i mjölken. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Häll i mjölet (spar lite, degen ska vara kladdig) å saltet 5. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 24 delar
Måndag igen, gott folk, hoppas er vecka har börjat bra. Vi följde inte hennes recept fullt ut eftersom vi uteslöt mandelspånen, istället blev det så här
Skölj bönorna och rör ner i soppan. Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. 1 l mjölk. ca 15 dl vetemjöl
Häll på vispgrädden och så mycket av mjölken att det knappt täcker löken och potatisen. Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 3 msk vetemjöl
Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. 5 dl vetemjöl special. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 3 msk vetemjöl. 3 msk vetemjöl 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.