Låt kallna för att sedan ätas till fikan Tuppkaka. En gammal favorit. Hittade detta gamla recept i min receptsamling och kände att den ville jag baka idag
Jag blev gottesugen igår och svängde ihop enklast möjliga, en tuppkaka. Receptet har jag fått från en klasskamrat i mellan- eller högstadiet och det har bakats otaliga gånger
Idag gjorde jag en Tuppkaka till fikat, passade ju bra nu i påsktider. Tuppkaka Du behöver. Tuppkaka. Hej. Den går snabbt att göra och innehåller bara några få ingredienser som man oftast har hemma
Min jobbarkompis hade bakat en så god sockerkaka med smörkräm på som kallades för Tuppkaka. Tuppkaka,. The post Tuppkaka appeared first on Inredning & Guldkanter
Blanda ihop pajdegen och låt den vila ett par timmar i kylskåp. Tryck därefter ut den i en smord pajform (spara en bit deg till remsor) ca 3 cm upp runt kanten, stick ett par hål i botten med en gaffel och förgrädda i 225º i 10-15 minuter
Skär köttet i tunna strimlor. Bryn det i stekpanna med lite smör. Rör i mjöl och späd med grädden. Rör ner smulad buljongtärning, soja, salt, peppar och lingonsylt
Att den heter tuppkaka ska enligt min spelkompis Ulla vara att det fanns en ö eller fyr vid. Eftersom jag misslyckades med den här kakan förra veckan så har jag nu snickrat om receptet och tagit bort kaffekoppmåtten, antagligen tog jag väl en stor tekopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.