Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Prova att göra smörgåstårtan med köttfärs och lite hetta av chilisås eller sambal oelek, supergott. Skär bacon i strimlor och fräs på i het stekpanna tillsammans med finhackad purjolök
Vad säger du om en krämig pastasås med lax och räkor. Smaka av med salt och peppar. Lägg i dillen och räkorna och blanda till sist försiktigt ihop med den nykokta pastan
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag gjorde två stycken, den ena gjorde jag med veggofärs och den andra med köttfärs. Tillsätt färsen, pressa i vitlök, krydda med oregano, basilika och stek allting under omrörning tills färsen får färg
Fräs svamp och lök i en stekpanna med matfett tills svampen får färg. Smaka av med salt och peppar. Dela korvarna på längden och stek dem i en medelvarm stekpanna 2 minuter per sida
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.