Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
Jag smaksatte fyllningen med apelsin, citron går säkert också bra. Eller varför inte russin. Om man vill kan man glasera kakan efter gräddning med florsocker och vatten istället
Fil eller yoghurt i degen. Det spelar ingen roll. De blir lika goda vad du än väljer. 3 dl fil/yoghurt, 2 dl kokhett vatten, 25 g jäst, 2 msk honung, 1 msk stött fänkål, 1 1/2 tsk salt
Det är inte mycket som slår den här hallonkakan. I strösslet ovanpå kan man ta bara kokos eller bara hackad vit choklad men hälften av varje är nog det godaste, tycker jag
Kommer fram en ny soffa en byrå kanske någon fåtölj och givetvis inredningsartiklar. Nu är det dax att göra lite äppelkakor och annat gott av alla äpplen som ni har hemma i trädgården, eller gör som jag köp i butiken… älgen åt upp vårt äppelträd
Trots all tradition av tjockbullar och ärtbullar här i trakten är det dessa okryddade,. värmländska bagarstugekakor som har blivit viktiga för oss på julbordet
Det är gott att blanda i rivna morötter i bröddegen. Här kommer ett recept på ett. långpannebröd. Det går utmärkt att blanda i någon dl solrosfrön också om man vill
Jag gjorde mandelformar fast med malda nötter i. De blev goda men alldeles för tjocka och hårda. Så de fick bli kaksmulor i egengjorda dammsugare istället
Den bakas i en långpanna och är mera som en sockerkaka med äpplen i. Det blir ca 42 bitar. 200 g smält smör, 4 ägg, 4 dl socker, 2 dl gräddmjölk, 5 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.