Närmare bestämt en tjälknöl påren. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
En till variant på vegetarisk burgare. Här är recept på Kålrots- och portabelloburgare. Forma smeten till burgare och stek de i ugnen, 175 grader, ca 20-30 minuter, eller tills burgarna blir fasta och får en fin yta
2 Forma burgare med blöta händer. ) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida. 3 Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs. 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
så jag var tvungen att gå dit dagen därpå. Det lät nästan lite för bra för att vara sant när han berättade att man fick underbara långkoksburgare för 75 spänn
Det blev påren - men går ju bra att göra även med annat kött. Strå på exv viltkrydda och svartpeppar. Tjälknöl pårenenrenstekpå ca 1 kg 5 dl vatten 1 dl salt 1 tsk sockernågra svartpepparkornnågra kryddpepparkorn två lagerblad två vitlöksklyftor Lägg det frysta köttet i ugnen på ett galler med långpanna under i 11 timmar på ca 80 grader. Lägg ner köttet i saltvattnet och låt ligga svalt med tyngd på i 3 – 5 timmar
Fördela renröranpå omeletten, toppa med en klick löjrom och dekorera med en timjankvist i varje. Hacka den rökta renfilén fint och blanda ner i crème fraiche tillsammans med pepparrot
Fatta om jag var nervös när jag slängde ihop den första provburgaren och bjöd dem på den. Nu kan vi inte göra en McVegan och servera den mest sillmjölkiga ”gå hem hos alla” burgaren världen någonsin har sett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.