Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitaroch delade hallonbitar, rulla ihop till en rulle
12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna och rör ut dem i gräddmjölken
Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass
Mal mandeln och blanda den med sockret. Skär sedan omedelbart loss dem från plåten. Smöra två cirklar (så stora som tårtbottnarna ska vara) på en plåt och mjöla dem
(för att spritsa kakor och tårtor med) Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. (använda glasskräm som fyllning i tex tårtor) Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.