30 stäcket
så fick det vara dags nu! Det var Anki och Håkan som bloggar på Mårtenssons kök som gjorde mig nyfiken och nu är vi inte längre rädda för brysselkål, det var ju faktiskt jättegott! Och så här gjorde jag för att få brysselkålen så god:
Daniel har dessutom lagat mat fler gånger i veckan och han har inte följt vår veckomeny. Igår grillade vi en hel fläskfilé kryddad med chipotle och citrus och till det serverades klyftad potatis och en fin kantarellsås
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Jag är väldigt svag för couscous och bulgur och andra gryn. För att göra det lite nyttigare, valde jag denna gång att koka hela bulgurgryn och det blev dessutom godare än vanligt
Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) och pesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Därfrån spånade jag vidare med några salamiskivor som låg i frysen och lite strimlad spetspaprika. Mer behövdes inte för att få till en riktigt god och krämig filégratäng som vi åt med ris på lördagskvällen
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.