Brynost
H:ssons skafferi
H:ssons skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 l mjölk, helst icke homogeniserad
  • 11 ägg
  • 11 dl vetemjöl
  • 12 msk löpe
  • 1 SockerVärm mjölken i en kastrull tills den är fingervarm.
  • 1 Ta upp 2 dl av mjölken och vispa ihop den med ägg och mjöl i en skål.
  • 1 Häll tillbaka i mjölken, tillsätt ostlöpen och rör om tills massan ystat sig.
  • 1 Sätt ugnen på 175°.
  • 1 Rör sönder ostmassan så vasslen skiljer sig från massan och ös sedan upp ostmassan med hålslev på ett tygstycke, och pressa ut vasslen.
  • 1 Lägg osten i en smörad form, kanske en avlång sockerkaksform. Häll av eventuell vassle.
  • 1 Grädda brynosten i ugnens nedersta del i en dryg timme.
  • 1 När osten kallnat skärs den i skivor, c:a 1 cm tjocka, och bryns på båda sidor i rejält smör.
  • 1 Vänd dem i strösocker och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.