Kanderad ingefära
H:ssons skafferi
H:ssons skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingefära
  • 1 Vatten
  • 1 StrösockerSkär ingefäran i bitar i valfri storlek.
  • 1 Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att de precis täcks.
  • 1 Koka dem i c:a 30 minuter eller tills att de blir mjuka.
  • 1 Häll sedan av vattnet och låt ingefäran svalna.
  • 1 Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Häll ner dem i kastrullen igen, tillsätt vatten så att det täcker och tillsätt lika många dl socker som det finns ingefära.
  • 1 Sjud tills sockerlagen nästan kokat in, och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  • 1 Häll socker på en tallrik och rulla runt ingefäran så att den täcks.
  • 1 Låt den kanderade ingefäran torka och svalna, och förvara dem i en tättslutande burk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.