Dock stannar jag till i Ystad först och vad passar då bättre än ett recept till från Fru Moberg. Kära läsare, nu tar jag en efterlängtad semester och åker mot varmare breddgrader
Moberg grillar. Per Moberg alltså. Först och främst. GO ROBIN. KICK SOME SPANISH A----. En av dom fina presenterna vi fick på festen förra helgen var en kokbok
Igår gjorde Magnus Per Mobergs citronfromage. Lägg 4 gelantinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa upp 4 äggulor tillsammans med drygt 1 dl strösocker till en luftig smet
Det finns ju otaliga bullrecept, men det här är det jag bakar allra mest. Det kommer från en dam som hade café i Ystad där min familj spenderat somrarna i tre generationer nu
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
. Ett fantastiskt vin tillsammans med en gourmetbricka fylld med läckerheter. På brickan parmesan, capricandido, livarot, langres, fuet, färska hallon pepperonikorv, marzolino chianti och färska fikon
Bild lånad från år kväll svängde vi ihop denna supergoda marinad som är komponerad av Per Moberg. Vi har sedan låtit kycklingben ligga i denna läcka mix över natten och ikväll var det dags för tillagning
Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Jag kan verkligen rekommendera boken ”Baka Glutenfritt” av Karin Moberg och Oscar Målevik. Från den testade jag idag att baka en sockerkaka, som blev riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.