11 hel
kyckling 0,5 kg färska blåmusslor 1 paprika 2 gula lökar 3 klyfta vitlök 5 dl avioriris (långkornigt ris) 1 l hönsbuljong 1 g saffran [2 förp] 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare) 2 msk paprikapulver 400 g krossade tomater vitpeppar, nymalen 1 lagerblad 1 tsk havsalt 300 g skalade räkor 0,5 dl olivoljaStycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar). Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda). Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken. Bryn kycklingen i pannan. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin. Lägg i lagerblad. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter. När 5-6 minuter återstår läggs de tvättade blåmusslorna och räkorna ner.
Igår gjorde Magnus PerMobergs citronfromage. Lägg 4 gelantinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa upp 4 äggulor tillsammans med drygt 1 dl strösocker till en luftig smet
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Fick ett nytt tips om att prova PerMobergs variant istället. Halstrad råbiff med persiljesmör. I denna råbiffen passade det perfekt med kapris, det gav en alldeles lagom salt sting när man tuggade
Jag intygade att jag självklart ville ställa upp, men att jag kanske lätt hade överdrivit min förmåga att under givna förutsättningar kunna leverera paella till ett sällskap på hundra personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.