Per Mobergs paella
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 10,5 kg färska blåmusslor
  • 11 paprika
  • 12 gula lökar
  • 13 klyfta vitlök
  • 15 dl avioriris (långkornigt ris)
  • 11 l hönsbuljong
  • 11 g saffran [2 förp]
  • 11 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
  • 12 msk paprikapulver
  • 1400 g krossade tomater
  • 1 vitpeppar, nymalen
  • 11 lagerblad
  • 11 tsk havsalt
  • 1300 g skalade räkor
  • 10,5 dl olivolja
  • 11 hel kyckling 0,5 kg färska blåmusslor 1 paprika 2 gula lökar 3 klyfta vitlök 5 dl avioriris (långkornigt ris) 1 l hönsbuljong 1 g saffran [2 förp] 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare) 2 msk paprikapulver 400 g krossade tomater vitpeppar, nymalen 1 lagerblad 1 tsk havsalt 300 g skalade räkor 0,5 dl olivoljaStycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar). Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda). Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken. Bryn kycklingen i pannan. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin. Lägg i lagerblad. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter. När 5-6 minuter återstår läggs de tvättade blåmusslorna och räkorna ner.
  • Serveras något krämig i konsistensen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.