210 g
ägg (4 st) 690 g vetemjöl (11,5 dl) 90 g strösocker (1 dl) 30 g jäst 14 g havssalt 200 g mjölk (2 dl) 225 g smör, rumstempererat
Äppelkräm 3 äpplen, gärna gravensteiner 1 vaniljstång 90 g strösocker (1 dl) 50 g vatten (0,5 dl) 1 citron, saften 18 g potatismjöl (1,5 msk) 25 g vatten (2 msk), till potatismjölet
Mandel- och kanelfyllning 200 g mandelmassa 10 g vaniljsocker (1 msk) 30 g kanel (0,5 dl) 150 g smör, rumstempererat
Lägg i grytan tillsammans med vatten, socker, kanelstänger och kardemumma. Äppelträdet var fullt av frukt och jag började fundera över om man inte kunde göra äppelkräm i slow cookern (crock pot)
Idag har jag gjort en ny variant på äppelkräm som vi ska ha till vår "lyxfrukost" imorgon. Visst är det underbart med äppeltider för det finns ju så mkt man kan göra med dem
Dessutom kan man variera det med olika smaksättningar och byta sockret mot hemmagjort vaniljsocker eller rosensocker eller strunta i kanelstången och krydda med kardemumma, citronskal eller något annat som man gillar
Så den här äppelkrämen är tillägnad alla ni med tågräls. ) Den här krämen kommer rinna rakt igenom hela tandställningen utan att medföra några som helst efterverkningar, jag lovar
Koka upp igen under omrörning och servera med kall mjölk. Det passar perfekt att laga äppelkräm nu när de inhemska äpplena börjar komma eller så lagar man av egna äpplen och man skulle ha ett äppelträd på gården, som jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.