Det är mörkt och halv eller helblött ute – lika bra att förbereda att det snart är advent och jul. Dags för att försöka få till bra naturligt glutenfria lussebullar
Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse
eventuellt lite filmjölk eller yoghurt att pensla med + havregryn/hirsflingor att strö över. Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott
Det mest populära receptet på bloggen hittills är bovetefrallorna. Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt
Så då blir det denna familjefavorit – hårt tunnbröd med kumminsmak. Tunnbrödet finns redan på bloggen men lägger upp det en gång till då det var ett av de tidigaste recepten in på sidan och jag vill gärna lyfta fram det igen
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligt glutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär. 1 tsk kakao (om du vill ha en extra mörk limpa – kan uteslutas). 1 tsk kakao (om du vill ha en extra mörk limpa – kan uteslutas)
Naturligt glutenfria scones (6 st)60 g sojamjöl. Det här receptet på scones är taget ur bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Jessica Frej och Maria Blohm
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
…gör förrättspizzor toppad med confiterad purjolök – enkelt och supergott. Det kan vara härligt att ha ett bra naturligt glutenfritt pizzadegsrecept till hands när man blir sugen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.