Kavla ut till åtta brödkakor. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter. (Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom
Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakornamed en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 50 g smör 50 g Jäst 5 dl mjölk (3 %) 1 tsk salt 1 msk Ljus sirap 12 dl Vetemjöl
Det ser kanske lite tråkigt ut när de är lite "jultema" på bilden med de här brödkakorna va så goda så måste dela med mig av de receptet igen nu när jag kör en "bröd-månad" här på bloggen
Såå igår bakade jag väldigt saftiga brödkakor. riktiga bagels ska ju kokas innan med detta e fusk. Jag ber om ursäkt om jag e otydlig med mjölet ibland i bröd
Började med min pepparkaks banan frozen yoghurt ( recept på bloggen) toppat med paulun granola och smörgåsfrukost ( brukar piffa till helgfrukosten) och fortsatte sedan med ett lugnt, och jag menar lugnt spinningpass
Där kom jag en gång i samspråk med en äldre kvinna, om jag minns rätt hette hon Marianne. Hon stod och sålde bröd på en marknad och det var dessa Bohuslänska Brödkakor
Vid gräddningen så körde jag in brödkakornamed spade direkt på bakstenen, vilket funkade utmärkt – flippade dem efter halva tiden så att det blev jämn gräddning
Provbakade ett recept från tidningen Baka på brödkakor, liknande tekakor. fast med mycket råg i. Vi gjorde till och med räkmackor på dem och det var helt okej
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.