Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 50 g smör 50 g Jäst 5 dl mjölk (3 %) 1 tsk salt 1 msk Ljus sirap 12 dl Vetemjöl
Ingredienser, 1 port Kalorier 50 g Jäst Sök 5 dl Vatten Sök 2 tsk Salt Sök 12 dl Mjöl Sök
Ingredienser, 2 port Kalorier 50 g Jäst Sök 5 dl Vatten Sök 50 g Smör Sök 2 tsk Salt Sök 14 dl Mjöl Sök 2 tsk Frön Sök
Gillar du att baka bröd. Prova gärna detta för det blev riktigt gott. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke
Det ser kanske lite tråkigt ut när de är lite "jultema" på bilden med de här brödkakorna va så goda så måste dela med mig av de receptet igen nu när jag kör en "bröd-månad" här på bloggen
Brödkaka. Publicerad 2015-05-09 10. 50. 19 i Bröd/Scons/Bullar,. eller fuskbagels som jag kallar det. riktiga bagels ska ju kokas innan med detta e fusk
Nybakad kake som står och svalnar. Här kommer ett utlovat recept på en variant av Värmländsk kake. Det finns inga recept samtidigt som det så klart finns lika många recept som det finns farmorar och mormorar
Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt smör, mjöl och salt. Skala och riv morötterna fint och blanda ner i degen
En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Söndag igen och den här dagen har jag hunnit med att åka in till stan ett par gånger. Först tog jag cykeln in 2 mil tur och retur för att köpa en gasbrännare, ni vet sån man bränner tex socker med
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk (eller solhavre om det ska vara helt mjölkfritt)1 msk fiberhusk100 g smält mjölkfritt margarin1 tsk salt0,5 dl brun farin (eller mörk sirap)3 dl glutenfri finmix3 dl glutenfri grovmixSmula jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.