7 dl vatten. Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål). Grädda i mitten av ugnen 40-45 minuter. 6 msk Kikkoman-soja. 800 g blandfärs 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål) 1 gul lök Smör till stekning 1 kokt kall potatis 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 ägg 6 msk Kikkoman-soja 2 msk sirap 2 msk kalvfond, koncentrerad 2 msk smält smör 1 msk farinsocker Salt Vitpeppar
2-4 tunna skivor fläsk. 2-4 tunna skivor fläsk. ”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Jästen behöver inte lösas upp i degvätskan innan och det gör inget om degvätskan är varmare än 37 grader om man blandar i alla ingredienser samtidigt. ° Värm ugnen till 275 grader och grädda bröden i ugnen på den höga temperaturen i några minuter. Müslibröd med äpple2 stycken5 dl vatten50 g jäst1 dl rivet äpple1 tsk salt2 msk olivolja1 msk honung2 dl müsli8-10 dl vetemjöl specialVärm vattnet till ca 37 grader. Värm ugnen till 275 grader. Grädde bröden i ca 3 minuter, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare 25-30 minuter
Glöm det där med att köpa pepparkaksdeg. Att göra egen deg till pepparkakorna är enklare än du tror. Allt rörs i ihop i samma gryta på spisen och sedan får degen stelna i kylen
200+50 g mörk choklad (70%). 150-200 g savoiardikex. 0,75 dl strösocker. Mer Karlstein 50 g mörk choklad (70%). 150-200 g savoiardikex. 0,75 dl strösocker
Man kan tro på namnet att rätten ska innehålla bourbon/whiskey, men sägen säger att det är en kinesisk kock som kom upp med ursprungsreceptet som arbetade på Bourbon Street
4-5 baguetter (fast jag gjorde 3 rätt stora). 700 g vetemjöl med hög proteinhalt. Lös upp jästen i vattnet med en visp i en 2-liters bunke, tillsätt vetemjöl och vispa massan slät. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen i 7 minuter eller tills degprovet är riktigt elastisk. Jäs 75 minuter i rumstemperatur eller tills de har fördubblat sin storlek. Snitta 3-4 snitt på snedden och sätt av på stenen eller plåten. 4-5 baguetter (fast jag gjorde. 700 g vetemjöl med hög proteinhalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.