1200 gram
mörk choklad1 Bryn smöret och blanda i kokos, florsocker, grädde, vaniljpulver och en nypa salt.
12 Pressa
ihop och rulla till bollar eller forma till bars.
13 Ställ
i frysen minst 45 min.
14 Smält
chokladen försiktigt. Låt den svalna något så att den lättare fastnar på bollarna. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av t.ex. en gaffel. Strö över några kokosflingor om du vill. Låt svalna på galler eller ev. bakplåtspapper. Ställ i kylen en stund innan servering.
Lite smått och gott att ställa fram till jul måste man väl ha. Här hemma bakas det inte lika ofta nu som förr, dels för att vi är riktigt dåliga på att äta kakor och att det tillslut åker i soporna för att de blivit för gamla
Nyttigare bountybollar. Jag gjorde mitt första (och säkert enda) julgodis igår. Det blev en nyttigare variant av Bounty eftersom jag inte kunde gå loss på grädde och mjölkchoklad hoppade jag även vitt socker
Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Det bästa med den här tårtan. Ja, kan det vara att den är så saftig och samtidigt fräsch i smakerna på samma gång
Varje år brukar jag göra bountybollar till jul, men de flesta jag firar jul med gillar inte sötsaker eller äter inte godis alls vilket gör att det brukar bli mycket av de godiset jag gör blir över
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Detta är ett recept på sockerfria småkakor men det går lika bra att använda vanligt strösocker
Gjorde bountybollar igår och de blev så goda. -), har sett detta recept i många andra bloggar och vet egentligen inte vart receptet kommer från första början, men himla mumsiga är de iallafall
Ett lass med munkar fick det bli. Dessa blir verkligen som man tänker sig att de ska smaka. Som förr. Vintern är ju här och idag skulle de minsta åka skridskor på ishallen med skolan
Godmorgon. Idag tog jag en lång sovmorgon som verkligen var behövlig. Det bästa är att jag hade förberett en chiapudding med kokosmjölk och jordgubbs topping igår kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.