Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Det fanns både surdegpå vete ochpå råg och igår testades ett bröd påvetesurdegen. Jag följde receptet som stod på förpackningen och det blev ett himmelskt gott bröd
Drömstadslimpa bakat påsurdegoch bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Forma bullar och gör ett hål med ett finger. Ben MacInnon ägare till E5 Bakehouse i Hackney i östra London gör väldigt goda surdegsbagels. 100 g aktiv vetesurdeg1 dl ljummet vatten5 g maltextrakt10 g socker10 g färsk jäst1 tsk havssaltca 150 g specialvetemjöl3 - 4 l kokande vatten1 tsk bikarbonatHar du inget maltextrakt kan du byta ut det och sockret mot 15 - 20 g brödsirap. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min2. Låt jäsa i en och en halvtimme på plåt5. Lägg i bageln och låt sjuda i 30 sek. Vänd bageln och låt sjuda i ytterligare 30 sek9. Grädda i 200 grader i 20 min tills de är gyllenbrunaServera t ex med creamcheese och färska björnbärRecept - fritt efter Paul Hollywoods bakprogram i BBCRorera mellan pekfingrarna 100 g aktiv vetesur. 3 - 4 l kokande vatten. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min
-). Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Vi inledde kräftskivan på vårt trädäck, som en slags officiell invigning, då det "i princip" är klart
Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt. Rosta fänkålsfröna försiktigt i en torr stekpanna, och häl dem i en skål i väntan på att soppan ska garneras
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Låt det steka på en stund, utan att få färg. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
Det har hänt att jag stått där med en chokladbit i handen, gått in på Facebook och kollat på en av mina inspirations-källor Andreia Brazier (så snygg fysik
Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.