Igår var vädret lite sämre och vad passade inte bättre till lunch då än soppa. Jag kan varmt rekommendera den här fisksoppan som var både enkel och väldigt god
Skala och dela löken i sopp-stora bitar. Skala och skiva palsternackorna. Fräs dessa i olja. Tillsätt efter en stund salt och citronpeppar och rikligt med curry
Bohuslänsk äggost 3 liter standardmjölk (3%)3 dl gräddfil2,5 dl mellangrädde6 ägg + 3 äggulor+ strösocker till att strö mellan lagren vid upphällning i formen (jag brukar använda drygt 1 msk till varje lager)+ ev
Hur i hela friden kom de på tanken att göra denna bohuslänska rätt. Inte en påsk utan äggost. Ljuvligt mild i smaken och med sötsyrlig rårörd svartvinbärssylt till
Japp, då var det dags för lite ledighet igen. Idag så firade vi helgen litegrann genom att göra en kanongod fisksoppa och dricka ett gott vitt vin till
Väldigt Bohuslänskt med. Äggost. Grymt gott alltså. Idag blev jag så sugen på att göra en. Egentligen så ska en äggost stå till sig i kylskåp rätt länge typ över natten helst
Brynost är en otroligt god bohuslänsk delikatess som verkligen måste prövas på. Den är ganska mastig, så att bjuda direkt efter maten kan vara lite för tungt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.