500 gr
högrev 3-4 skivor bacon eller sidfläsk 1 st lök, gul 12 st steklök 2 st morötter 3 st vitlöksklyftor 8 st champinjoner 2-3 msk vetemjöl 3-4 dl rött vin 2 dl kalvfond 2 msk tomatpuré 0.1-1 msk timjan 3 st lagerblad persilja till garnering
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
En mustig höstgryta med skogskänsla. snabbt i en gryta tillsammans med. Krydda med lite salt och peppar. Smaka av med lingonsylt, salt, peppar och färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.