Namnet curry används i Sverige främst som benämning på en kryddblandning, men i länder som Indien, Pakistan och Bangladesh är det vanligtvis en maträtt med en kryddstark sås
Vet inte om det beror på min familjs tidigare fredagstradition med ”kyckling, ris och currysås” haha, det var väl innan taco erövrade Borås kan jag tänka mig För någon vecka sedan gjorde jag en vegetarisk gryta med curry som bas och det blev så himla gott och grytan är fullproppad med massa bra näringsämnen
Mina barn är uppvuxna med att mat ska vara gott, nyttigt och inget tvång. Jag gillar vegetarisk absolut, men är inte tillräckligt vuxen inser jag för att äta kikärtor och bönor
Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Ella bestämde att vi skulle äta vegetariskt i dag, riktigt roligt att hon är så intresserad av mat nu
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.