En avacadosallad med en pepprig olivolja- och balsamico liger på toppen med lite färska örter. Ansa blomkålen och slunga buketterna med löken i smöret i en kastrull, tillsätt vitlöken
Hyvla morötterna som ska picklas tunt på längden med mandolin eller potatisskalare. Rör ihop olivolja, honung, citronsaft, salt och peppar och blanda det med morötterna
Gott med torskrygg. Svårt att misslyckas med samt en bra blandning av subtila smaker. Börja med att blanda vatten och salt och lägg i fyra torskbitar för att rimma dem
Att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ. Vad som är det bästa bränslet för kroppen är individuellt och att hitta rätt väg är verkligen en spännande resa som pågår hela livet, eftersom både kropp och själ förändras med tiden
Gnugga in karrén i olja och krydda med salt, svartpeppar och vatten. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en panna med lite rapsolja låt morötterna gå i pannan tills de mjuknar och tillsätt lökarna på slutet
Här kommer dagens middagstips, Kokt kolja medblomkålskräm, smörstekta rotsaker och gurksallad. Skär bort dem med ett v-format snitt så att filén ser ut att ha fått två byxben
Stek det hackade med olivolja ordentligt så det blir gyllenbrunt och krispigt. Sila bort vätskan (spara och använd till t ex soppa eller en gratäng) och mixa blomkålen med smöret till en slät kräm
Fyll på med vatten så att blomkålen precis täcks. Blanda med färskost och smaka av med salt. Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och bred på blomkålskrämen
Snabb massage med lite allt möjligt från msg-hyllan i kylen, plus lite ingefära, limeskal soya osv. Dagen efter kokade jag blomkål, grädde, mjölk, mixade allt och smakade upp med tabasco och salt för att få en len och fin blomkålskräm
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.