Timjanstekt torsk med knaprig chorizo och blomkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • 12 klyfta vitlök
  • 10,5 kruka färsk timjan
  • 1 smör, till stekning
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1200 g färsk chorizokorv
  • 1 olivolja, till stekning
  • 1200 g blomkål
  • 1600 g blomkål
  • 13 dl vispgrädde
  • 1100 g smör
  • 14 klyfta citron
  • 1 dillvippa
  • 1 Stekt torsk600 g torskrygg 2 klyfta vitlök 0,5 kruka färsk timjan smör, till stekning salt peppar
  • 1 Knaprig chorizo200 g färsk chorizokorv olivolja, till stekning
  • 1 Rå blomkål200 g blomkål
  • 1 Blomkålskräm600 g blomkål 3 dl vispgrädde 100 g smör salt
  • 1 Garnering4 klyfta citron dillvippaKnaprig chorizo
  • Ta bort skinnet och hacka korven. Stek det hackade med olivolja ordentligt så det blir gyllenbrunt och krispigt. Sila av fettet. Rå blomkål
  • Plocka buketter av blomkålen. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg i isvatten fram till servering så blir den extra krispig. Häll av precis före servering. Blomkålskräm
  • Dela blomkålen i mindre bitar. Koka dem mjuka i grädde. Sila bort vätskan (spara och använd till t ex soppa eller en gratäng) och mixa blomkålen med smöret till en slät kräm. Smaka av med salt. Stekt torsk
  • Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Stek torsken försiktigt på medelvärme. Tillsätt vitlök och timjan. Fisken är klar när innertemperaturen är runt 45 grader i mitten. Servera den stekta torsken tillsammans med blomkålskräm, knaprig chroizo och den hyvlade blomkålen. Glöm inte att matsortera rester från korvskinn och grönsaker för en mer hållbar matlagning och njut av din goda torskrätt! /Köket redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.