Ta bort skinnet och hacka korven. Stek det hackade med olivolja ordentligt så det blir gyllenbrunt och krispigt. Sila av fettet. Rå blomkål
Plocka buketter av blomkålen. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg i isvatten fram till servering så blir den extra krispig. Häll av precis före servering. Blomkålskräm
Dela blomkålen i mindre bitar. Koka dem mjuka i grädde. Sila bort vätskan (spara och använd till t ex soppa eller en gratäng) och mixa blomkålen med smöret till en slät kräm. Smaka av med salt. Stekt torsk
Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Stek torsken försiktigt på medelvärme. Tillsätt vitlök och timjan. Fisken är klar när innertemperaturen är runt 45 grader i mitten. Servera den stekta torsken tillsammans med blomkålskräm, knaprig chroizo och den hyvlade blomkålen. Glöm inte att matsortera rester från korvskinn och grönsaker för en mer hållbar matlagning och njut av din goda torskrätt! /Köket redaktionen
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan med smör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Stuvad blomkålmed tryffelsmak och vitlöksgratinerade champinjoner är kanongott till grillad korv, liksom grovkornig dijonsenap och het salsa eller chilisås istället för ketchup
400 g torskrygg, i bit. 1600 g skalad blomkål. 1salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskrygg, i bit Rimlag. 1 liter vatten 4 msk salt 2 tsk strösocker 2 tsk dillfrön 600 g skalad blomkål 3 finhackade schalottenlökar 2 dl skalade sötmandel 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 4 msk vitvinsvinäger salt och peppar 1 tunt skivad rödlök olivolja ½ ask krasse
Torskrygg600 g torskrygg, i 4 bitar salt olivolja färsk timjan 8 klyfta vitlök, krossade 100 g smör. Risotto1 schalottenlök 1 röd paprika 250 g färsk chorizokorv olivolja, till stekning 4 dl carnaroliris 2 dl vitt vin 8 dl hönsbuljong, varm ca 150 g smör 100 g Parmigiano Reggiano, riven (20 månader) salt peppar. tomater10 körsbärstomater 1 citron, saft och skal salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.