Det händer nämligen något magiskt när man ugnsrostar blomkålsbuketter. Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Här hade jag förstås tänkt ta med en bild på Britta. Förslagsvis forma degen, medan den är ljummen, till ”limpor” och placera dessa på t ex en skärbräda
Varken blomkål eller vita bönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Självklart är det också fullt av nyttigheter från blomkålen och bönorna
@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. I det här fallet så hade jag en dressing till men när jag bara vill äta den ”au naturel” så brukar jag ha lite mer olivolja på plåten, ca 3 msk. 1 blomkålshuvud. Sätt ugnen på 225°. Skölj & skär broccoli och blomkål i 1 cm stora skivor. Lägg på en djup ugnsplåt och rosta högt uppe i ugnen i 15-20 minuter. 1 blomkålshuvud
Den här fungerade bra att riva, och gav en intensiv smak åt den milda blomkålen. Vegetarisk middag Mycket kött har det blivit sen vi kom ner till Alanya, men idag bjuder jag på en god vegetarisk rätt på LCHF-vis
Det var flera som efterfrågade recept på filmjölkskakan och självklart ska ni få det. Perfekt att ha liggandes i frysen om man oväntat skulle bli fikasugen, eller om man ska på utflytkt
Men i min lågkolhydratvariant passar det utmärkt med kokt blomkål istället. Så här efter julbordstider brukar det finnas en hel del laxrester att ta hand om, så den här rätten passar ypperligt på det nya året
Blomkål är verkligen fantastiskt. Varför inte ta tillvara på allt. Här har jag ugnsbakat den med parmesan, gjort blomkålsmos och sist men inte minst knaperstekt blasten
Därför blir det, påbegäran, recept på det här idag. Även om det inte kommer in så mycket kommentarer från er här på bloggen så har jag ändå möjlighet att få fram statistik på vilka inlägg som är mest klickade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.