Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Snart är bloggen uppe i 7 miljoner visningar, så intresset för min typ av naturligt god mat att njuta av har verkligen varit stor de här åren. Här ser du mitt första recept från 11 juni 2009. 2 Ägg. Äggröra med paprika och chili 2 port. 1-2 tsk chiliflingor. 2 Ägg. Äggröra med paprika och chili 2 port
Men, men, då kommer plötsligt, alldeles i rättan tid, ett mail från någon av er, där det står att bloggen och mina recept har gjort livet lättare att leva, och att jag ABSOLUT inte får sluta blogga
Tänk idag för 1 år sedan skrev jag mitt första inlägg på bloggen,. Både min mamma och Magnus pappa har fått diabetes 2 på äldre dagar så tänkte. ca 12 bitar. 125 g mald sötmandel. ca 20-25 min. 2-3 dl vispgrädde. 250 g bär, jag valde björnbär. Funkar på både 12 volt och 220 volt. ~~~~~~~~~~ ca 12 bitar. 125 g mald sötmandel. ca 20-25 min Låt svalna. 2-3 dl vispgrädde. 250 g bär, jag valde björnbär
Igår fyllde bloggen 1 år. Jag tycker det är otroligt kul, 200 inlägg har det blivit under det första året. 1/2 tsk salt. 2 finhackade vårlökar. 2 dl riven västerbottenost. 1 1/2 dl gräddfil. 1 1/2 dl creme fraiche. 1 1/2 dl färdigskalade räkor. Sätt ugnen på 200 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg. 1/2 tsk salt. 2 finhackade vårlökar. 2 dl riven västerbottenost. 1 1/2 dl gräddfil. 1 1/2 dl creme fraiche. 1 1/2 dl färdigskalade räkor
Vi ändrade utseendet här på bloggen och serverade samtidigt en fänkålsrisotto, Håkan svängde ihop en spansk korv och vi lyckades äntligen hitta ett recept på hur man lagar till den goda citronsåsen vi ätit på kinarestauranger lite här och var
Lamytterfilé med potatisgratäng och vitlökscréme (2 pers). Baka i 200 grader och se till att gratängen inte bränns vid. 12-15 klyftor färsk vitlök. Au Bon Climat Knox Alexander Pinot Noir 2009 (nr 79985) 349 kr
Är det något du saknar här i bloggen som du skulle vilja att vi skriver mer om. Det är nu 12 år sedan. Under 12 år har jag skrivit om mat, ätit massor och lagat för fullt. Men det bästa vi gjorde var nog 2007 när vi frågade Maria om inte hon kunde tänka sig att blogga lite. Att försöka sammanfatta 12 års bloggande är verkligen inte lätt, men vi gör ett försök genom att välja ut våra fem bästa recept. Sedan vi fick originalreceptet från Karin 2010 har vi ändrat och varierat i det oändliga, alltid till samma förträffliga resultat. Till nyårsfesten 2009/2010 lagade vi en variant på rödbetsrisotton och serverade med älgstek istället. Nyårs-Bouillabaissen från 2011/2012 – Huvudrätten det här året är en av mina verkliga favoriter. Det hinner hända en hel del roliga saker på 12 år. Under 2010-2011 blev jag Certifierad ostprovare för Falbygdes ost och lärde mig mer om ostar än jag tidigare kunnat. 2011 blev jag kontaktad av ett Tyskt förlag som skulle ge ut en kokbok och ville använda ett av mina foton. 2011 skulle Sveriges bästa tunnbrödsrulle koras, en tävling som Fazer höll i. 2011 Lagade vi mat med Toppits i deras kampanj för att ta tillvara på maten och inte slänga något. 2012 skulle Findus ta fram en ny wok-blandning och jag satt med i juryn. 2013 var Whirlpool på tour och jag hamnade i juryn när de besökte Malmö. 2013 skulle Svenskafolket rösta fram innehållet i en ny bag-in-box, The Black Box. 2012 blev Maria utvald att tävla med Coop i Tårta vs. 2011 gav Findus ut en receptbroschyr som hette “Lyckas med fisken”, där fick jag ha med ett recept. 2011 och 2012 utgavs “Bloggreceptboken” och jag blev tillfrågad om jag ville vara med, vilket var en ära att få synas tillsammans med andra duktiga matbloggare. 2012 var det Tapas-SM och vi livnärde oss på underbara Tapas-rätter en månad. Under hösten/vintern 2013 skrev jag recept åt tidningen City. Både 2013 och 2015 rankade Cision oss som en av Sverige största matbloggar, baserat på inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier. Våren 2014 fick jag vara med om något riktigt häftigt, nämligen att få vara med i en reklamfilm. Hösten 2014 blev vi nominerade till det stora Matbloggspriset. Sedan 2014 är jag Officiell blogg-ambassadör för Lidl, vilket betyder jag ibland lagar mat med just deras produkter. Men på Älska mat & vin i Malmö 2012 fick jag en intervju med Tina Nordström. Och 2013 blev jag inbjuden till bloggträff med Kiviks musteri att få smaka mat som min favorit Tareq Taylor hade lagat med Kiviks produkter. 2011 blev j. 2011 skulle S. 2011 Lag. 2012 skulle Fin. 2013 var. 2013 skulle S. 2012 blev Ma. 2011 gav Fin. 2011 och. 2012 var d. 2013 och. 2015 rankade C
Utefter den ca 2 kilometer långa stigen har man byggt upp tidstypiska timmerstugor och verklighetstrogna miljöer. I år fyller alltså Föreningen Finnstigen 30 år, och datum för firandet är den 30 juni. rågsikt (spara 2 dl till bakning). 2dl. tjocka stång, och skär den i ca, 2 cm tjocka bitar. 2 dm. 10 dl rågsikt (spara 2 dl till bakning). 2dl
AntipastiBruschettaPrimo PiattoSpenattagliatelle med musslorSecondo PiattoSaltimboccaDolcePanna Cotta Bruschetta, 4 pers2 långa baguetter1/2 dl olivolja3 klyftor vitlök pressade (kan minskar, barnen tyckte att det var alldeles för starkt)6 tomater, som mixasSkiva bagetterna i 2 cm tjocka skivor och grilla i ugnen på båda sidor. Spenattagliatelle med musslor2 pkt färsk spenatpasta2 burkar konserverade musslor5 dl creme fraiche2 dl riven parmesansaften från 2 citronersalt och peppar efter smakKoka pastan enligt anvisningarna på paketet. Saltimbocca8 tunna skivor kalvinnanlår8 skivor prosciutto8 salviablad23 msk olivolja100 g smör2 dl matlagningsvinBanka ut köttet mellan två plastfolier tills de är 0,5 cm tjocka. Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida. Panna Cotta5 dl vispgrädde1/2 dl strösocker1/2 msk vaniljsocker3 gelantinblad250 g bär att servera tillVärm grädde och socker på svag värme. 2 långa baguetter. 23 msk olivolja
bloggen har fått vara med i olika tidningar, varit nominerad och så har jag fått hålla kurs. Allt tack vare bloggen och ni som läsar den, så ett stort tack till er
Och alla kommentarer jag får på bloggen är jag mycket tacksam över. Min blogg fyller 1 år idag. 280 g digestive kex, krossas till smulor. 1,2 dl vispgrädde. 200 vit choklad, hackad. smulorna med smält smör och tryck ut i botten och 4 cm upp på sidan av en 25 cm. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar, ca 20. 280 g digestive biscuit, crushed into. 1,2 dl heavy cream. 200 white chocolate, chopped. side of a 25 cm spring form pan. Let simmer, stirring until it thickens, about 20. 280 g digestive kex. 1,2 dl vispgrädde. 200 vit choklad. 280 g digestive biscuit, crushed into
Ingredienser, 2 pers. Biff och sås2 st putsad utskuren biff - OBS med kappan. ½ tsk rostade gula senapsfrön, krossade1 tsk rostade fänkålsfrön, krossadesalt och svartpeppar1 fettkappa från köttet1 msk smör4 kvistar backtimjan1 vitlöksklyfta, krossad2 dl vitt vin1 morot1 bit rotselleri1 lök1 vitlöksklyfta1 msk champagnevinägerRökt märgsmör30 g smör2 msk oxmärg2 kvistar timjan1 vitlöksklyfta, krossadesalt och svartpepparGlaserad majrova samt sås med rökt märgsmör1 rund majrovor2 dl osötad äpplemust1 dl kalvfond (jag hade i frysen från tidigare storkok)30 g märgsmör (se ovan)salt och svartpepparFrasig lök1 silverlök, delad på mittensmör2 pärllökar, skalade½ dl kalvfond1/2 msk crème fraiche½ msk fint skuren gräslöksalt och svartpeppar½ msk plockad backtimjan1 msk smörRuccolacreme2 dl ruccola1 äggula1 tsk vitvinsvinäger100 g brynt smör, tempereratsalt och svartpepparBiffTa ut köttet en halvtimme före tillagning och öppna förpackningen. Baka i ugn, 150° ca 20 minuter. Stek silverlök hårt i smör, baka möra i ugn, 160° ca 20 minuter. Bred smöret på 2 köttknivar och servera à part. 2 st putsad. 2 dl vitt vin
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
Söndag 19 juni 2016. 20 juni, 2016 at 10. Grattis till 5 år med bloggen. 20 juni, 2016 at 20. 20 j. 20 j. Vår största och viktigaste fråga igår var vad vi skulle laga för gott för att fira att vår mat- och bakblogg Livsnjutarnas Gourmetkök fyllde 5 år
20 st chokladmuffins. 2 ägg. 2 tsk vetemjöl. 2 dl grädde. 2. 20 st chokladmuffins. 2 ägg. Häromdagen fyllde ju min bror år, självklar stod jag för maten
Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. Koka samman i 10-12 minuter. 2 msk persilja. 2 dl matlagningsgrädde
ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. Gratinera i 200 grader i ca 30 min eller tills gratängen fått fin färg och potatisen känns mjuk. Strö på finhackade färska tomater och strö på god riven ost och gratinera i 250 grader tills osten smält. TIPS 2. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.