10-årsjubileum. Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Här hittar du mina bästa grilltips, det är ett nytryck av tidigare slutsålda Grillmat LCHF som kom ut för precis 1 år sen. Snart är bloggen uppe i 7 miljoner visningar, så intresset för min typ av naturligt god mat att njuta av har verkligen varit stor de här åren. Här ser du mitt första recept från 11 juni 2009. Ja, så enkelt var det då för 10 år sen, jag har försökt fortsätta på den enkla vägen, så att alla ska kunna laga mina recept, oavsett förkunskaper i köket. 1 tärnad, röd spetspaprika. 1-2 tsk chiliflingor. 1 tomat. Vill du träffa mig och kanske köpa en kokbok så finns jag på Ecocaféet i Östersund lördag den 15 juni mellan 11-16. Kombucha från Kall Naturkompani fotograferat vid Kallsjön 10 år se. 1 tomat
Men, men, då kommer plötsligt, alldeles i rättan tid, ett mail från någon av er, där det står att bloggen och mina recept har gjort livet lättare att leva, och att jag ABSOLUT inte får sluta blogga
Tänk idag för 1 år sedan skrev jag mitt första inlägg på bloggen,. ca 12 bitar. 125 g mald sötmandel. 11/4 dl socker. Sätt ugnen på 175 grader. 1 dl socker. 1 dl grädde. 1 tsk vaniljsocker. Funkar på både 12 volt och 220 volt. ~~~~~~~~~~ ca 12 bitar. 125 g mald sötmandel. 11/4 dl socker. 1 dl socker. 1 dl grädde. 1 tsk vaniljsocker
bloggen har fått vara med i olika tidningar, varit nominerad och så har jag fått hålla kurs. Allt tack vare bloggen och ni som läsar den, så ett stort tack till er
Har ni inte testat så sätt upp den på listan över rätter att testa under 2017. Jag hoppas ni hänger med även under 2017. 1 msk olivolja. 1 liten hackad gul lök. 1 msk grönsaksfond. 1 tsk socker. 1 knippe färsk basilika, grovt hackad. 1 msk balsamvinäger. Låt puttra ca 15 minuter. 1 msk olivolja. 1 liten hackad gul lök. 1 msk grönsaksfond. 1 tsk socker. 1 knippe färsk basilika, grovt hackad. 1 msk balsamvinäger
Därför så tänkte jag visa dig bloggens10 populäraste recept med just kyckling. 1 – Gratinerad kyckling med chili och oregano (från 6 smartpoint). 10 – Bakad potatis med kycklingcurry (från 5 smartpoints) 6 sm
Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. 1 krm salt. 1 krm vitpeppar. Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj (jag tog en 30x20 cm form). 1 msk fiberhust. 1 tsk salt. 1 ägg. 1 ½ dl vispgrädde. 1 ½ krm svartpeppar. 1 burk röd caviar (75 g). Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Pappas påskskinka, 15 bufféport. 1 msk torkad timjan. 1 msk rapsolja. 1 msk kinesisk soya. 1 msk osötad senap. 1 tsk torkad timjan. Sätt ugnen på 175°. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Mimosasallad, 10-15 bufféport. 1 dl majonäs. 1 dl vispgrädde, vispas. 1 äpple, fint tärnat. 1 dl tinade gröna ärtor. 1 stjälk blekselleri, strimlad. Smördegssnittar med vitlöksost och rökt lax, 16 st. 1 rulle kyld färdig smördeg. 150-200 g cream cheese med smak av vitlök och örter. 100 g kallrökt lax. Rulla ut smördegen och skär i bitar, cirka 16 rutor. Grädda snittarna i ugnen i 15 minuter tills smördegen fått fin färg. Kavringssnittar med kräftröra, ca 16 st. 1 dl majonäs. 1 msk pressad citron. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). 1 citron, rivet skal och pressad saft. 2 burkar à 190 g persikopuré (för bebisar). Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. Mjölfri/glutenfri Västerbottenostpaj, 1 stor paj (jag tog en 30x20 cm form). 1 msk fiberhust. 1 tsk salt. 1 ägg. 4 ägg 1 ½ dl vispgrädde. 1 ½ krm svartpeppar. 1 burk röd caviar (75 g). Pappas påskskinka, 15 bufféport. 1 msk torkad timjan. 1 msk rapsolja. 1 msk kinesisk soya. 1 msk osötad senap. 1 tsk torkad timjan. Kavringssnittar med kräftröra, ca 16 st 300 g kräftstjärtar (avrunnen vikt). 1 dl majonäs. 1 msk pressad citron. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). 1 citron, rivet skal och pressad saft. 2 burkar 190 g persikopuré (för bebisar)
Godaste förrätten, 1 bricka till fyra. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt. 2017-07-30 @ 21. Allmänt 1 kartong jordgubbar. 1 paket serrano skinka. 1 citron
100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med. Byt bara ut saffranen mot ca 10g kardemumma. 100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med
Här kommer recept på årets trendigaste kaka 2014. 130 g strösocker. Rivet skal av 1 citron - eller lite mindre om du föredrar en mildare citronsmak. 1 msk honung. Grädda i 8-10 minuter på 190- 200 C. 130 g strösocker
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Ingredienser 12 pers, botten. 200 g ägg150 g socker50 g vetemjöl70 g potatismjöl8,5 g bakpulverIngredienser, fyllningar & garnering. 1-2 dl hallonsylt1,5 dl grädde100 g mjölkchoklad4 dl grädde0,5 dl minismarties300 g marsipanröd & blå (eller lila) livsmedelsfärgFlorsocker f dekor50 g mörk chokladPåskogodis diverseAtt göra. Pensla en form på 21 cm i diameter m smör, klipp till en rundel av bakplåtspapper att fästa i botten, samt kanter att fästa över formens kanter. Då allt mjöl är inblandat fördelar du smeten i den bakpappersklädda formen, och placerar därefter formen i ugnen, nedre delen, och sänker därefter ugnen till 175 grader. Ta därefter botten 1, bred på sylt, ej ända ut i kanterna. 8/10 Härligt färgglad tårta, med en härlig luftighet, och snälla smaker som de flesta tycker om. 12 pers. 150 g socker. 1-2 dl hallonsylt. 1,5 dl grädde. 100 g mjölkchoklad. 8/10 H
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.