Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Knaperstek ett paket bacon att strö över den goda soppan. Gjorde en god soppa idag, en måndagssoppa. Måste ju skriva ned receptet så att jag kommer ihåg till en annan gång
Den härliga smaken av pilgrimsmussla som ligger i sitt skal meden härlig grön ärtsoppa, precis lagom stekta lammracks ochen härligt efterrätt med kakor
Förrätts tallrik medenbärsgravad röding med hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon, mini toast skagenoch toast medrensteksröramed sikrom på toppen
Hacka lökenoch stek den mjuk i smöret. Krydda med peppar och lagerblad. Servera knaperstektbacon till. Skala och dela potatis och palsternacka i tre delar
Här en kall kycklingsallad med massor av gott och grönt i. Man kan nästan ha i vilka grönsaker som helst men jag kände för att göra salladen extra grön och nyttig så jag har haft i sockerbönor, ruccola, bladspenatoch ärtskott
Vispa upp äggen i en bunke och pressa ner potatisen, rör ihop till en smet med tex en slickepott. Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enklaingredienser
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo ochbacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.