TwitterFacebookPinterestRedditTumblrSkriv utE-postGoogleLinkedInGillaGilla Laddar. Och kardemummakaka till nybryggt kaffe är ju bara SÅÅÅÅ underbart gott
Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Inte bara godare än den klassiska paneringen - dessutom näringsrikare. en citronpeppar med betydligt snällare innehållsförteckning än den vi hittar i våra svenska mataffärer
Härligt för att det innehöll en kopiös mängd fett. Jag upplever det som att danskarna inte har låtit sig bli skrämda av fettsnåla råd precis som fransmännen
Av Karin Fransson har jag lärt mig att nässlor kan skördas hela säsongen. Bara man slår eller klipper bort dem som är stora och grova så kommer det nya fräscha plantor som går bra att plocka tills de börjar få blommor
Jag är mycket förtjust i fetaost och därför gillade jag denna rätt väldigt mycket. Kycklinggratäng med fetaost4 portioner4 kycklingfiléerolja till stekning2 dl crème fraiche200 gram fetaostpressad saft från en ½ citron4-5 potatisar1-2 morötter1 liten purjolök2 vitlöksklyftorsalt och pepparSkär filéerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olja i en het panna. Smaksätt med citronsaft och lite salt och pepparSkala och skär potatisen och morötterna i tärningar, ca 1x1 cm
I denna grupp har det länge pratats om goggabollar, som är en slags köttbullar. Det finns en Facebook-grupp som heter Vad lagar du till middag idag, som jag är medlem i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.