Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Två sådana bottnar och den godaste hallonmoussen emellan. Lät ena botten vara kvar i springformen och hällde över hallonmoussen, jämnade till och la på den andra botten på moussen
Jag skyller på högt tempo på jobbet på direkten och inte mycket spännande matlagning här hemma. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner det och sirap. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten (för hand)
Och han pratar fortfarande om den som om det var i går han åt av den. Dels för att jag inte är ett stort fan av smörkräm i sej och dels för att jag har ansett det som tråkigt att göra tårtor med smörkräm
Lidl och Netto har båda känslan av Danmark, förutom att de inte säljer öl och vin. Det hade varit snäppet bättre och hade kanske gjort att jag hängt där oftare
Efter lite sökande på internet efter inspiration hamnade jag hos Sockerrus och detta receptet. Den salta karamellen kokade jag lite tjockare än i receptet och jag använde allt
Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
björnbärChokladtårta med kaffesmak och kanderade mandlar – gör så här. Tillsätt choklad, strösocker, farinsocker och kakao och värm tills chokladen har smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.