Black magic muffins
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 12 dl socker
  • 1100 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 msk vaniljsocker
  • 11 dl kakao
  • 160 g mjukt smör
  • 15 dl florsocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 msk färskpressad citron, saften
  • 1100 g färskost
  • 1 svart pastafärg eller karamellfärg
  • 1 hard topping saltlakritssås, t ex Ohoj
  • 1 jordgubbsströssel
  • 1 hallon- och lakritsskallar
  • 1 Chokladmuffins2 ägg 2 dl socker 100 g smör 1 dl mjölk 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk vaniljsocker 1 dl kakao
  • 1 Frosting60 g mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk färskpressad citron, saften 100 g färskost svart pastafärg eller karamellfärg
  • 1 Topping hard topping saltlakritssås, t ex Ohoj jordgubbsströssel hallon- och lakritsskallarChokladmuffins
  • Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Tillsätt mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ned mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen. Vänd runt till alla klumpar försvunnit. Klicka ut smeten med hjälp av en sked i muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt om du har. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter, 180 grader. Låt svalna. Frosting
  • Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i färskosten. Färga med svart pastafärg eller karamellfärg (den senare blir mer grå än svart). Dekoration
  • Spritsa ut frostingen på helt avsvalnade muffins. Toppa med saltlakritssås, jordgubbsströssel och godis-döskallar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.