Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Gör likadant med resten av fänkålen och använd resten av oljan och smöret. Smält hälften av smöret med hälften av oljan i en stor stekpanna på hög värme
Smaka av med salt och peppar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Garnera med hela musslor,. 1Späd med vitt vin, sätt plattan på högsta värme och lägg ner musslorna
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Pensla med olja och lägg på grillen, den skurna sidan först. Ädelost och fänkål går hand i hand. Grillad fänkålmed ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDelafänkålen i fyra delar. 1 fänkålsståndädelostolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.