Tidigare idag, medan Elsa sov, så passade jag på att göra en blåbärscurd till fredagens frukost. Nu är jag precis hemkommen från ett “homeparty” med kläder från Pomp de Lux
Jordgubbs- och blåbärscurdca 500 g blåbär och jordgubbar1 dl socker2 msk citronsaft100 g smör2 ägg1 msk potatismjöl1 msk vaniljsockerKoka upp bär, citronsaft och socker och låt småkoka i ca 20 min
Lägg bären i en gryta tillsammans med citronskal och -saft •Koka på svag värme i cirka 10 minuter, tills blåbären är mjuka •Passera sedan massan genom en sil, samla upp den i enporslinsskål och släng bort skalen • Ställ skålen över enkastrull med sjudande vatten • Tillsätt resten av ingrediensernaoch rör om tills allt är väl blandat • Låt massan hettas uppöver vattenbadet under ständig omrörning tills den är såtjock att den täcker slevens baksida utan att rinna av direkt •Det tar 20–30 minuter • Häll upp i små, varma, steriliseradeburkar och förslut • Kyl genast och förvara kallt • Håller icirka 3 veckor
Bottnen är en citronkaka som är fylld med lemon curd och massa hemmgjord blåbärscurd. Magnifika Stina fyller år idag (i 50 minuter till) och det firade jag med att komma över till henne med den här tårtan
Blåbärscurd. Blåbärstider och gott om kantareller tydligen. 27 juli 2015, 13. 54. Sett många på Instagram som plockat massvis med blåbär och kantareller i år, ska tydligen finnas gott om dem i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.