Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma
Stek undertiden bläckfiskarmarna i rikligt med olja, salta och peppra. Bläckfisk behöver inte var segt som suddigummi, här är den långsamt tillagad i en god tomatsås och riktigt mör
1 stor eller två mindre bläckfiskar (jag hade två stycken med totalvikten 350g), gärna färdigrensade för enkelhetens skull. 1 stor eller två mindre bläckfiskar (jag hade två stycken med totalvikten 350g), gärna färdigrensade för enkelhetens skull
Jag hämtar matinspiration lite varstans ifrån, men mycket från restaurangbesök, och denna rätt är nästan rätt och slätt ett plagiat på en rätt jag åt på Terroirs i oktober
Grönsaksjuicen. 1. Skala alla grönsaker och skär dom i centimeterstora bitar. 2. Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsakerna på medelvärme i 3 minuter
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.