Wokad biffmed smak av chili lime koriander och kokos går till så här. Efter att ha snabbmarinerat den strimlade biffen i hackad inlagd koriander, lime, chili, vitlök och olja, steks den på häftigt
Skär biffen i tunna skivor. Finhacka chilifrukt och blanda med limejuice, socker och olivolja. Ta ut men vänta ett par minuter med att skära upp så rinner inte köttsaften ut
Jag gjorde en semivegetarisk måltid med räkor, wokgrönsaker, massa kryddor och bulgur. För mig verkar detta naturliga himalayasaltet ha mer saltsmak än vanligt svenskt bordssalt, så om du använder dig av det får du vara lite försiktigare med saltmängden
Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Med ett poäng. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curryoch fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Riv skalet från limen och blanda medcurryoch oljan. Servera med matyoghurt, ruccola och couscous. Pensla sedan på kryddröran och grilla en liten stund till
Stek kycklingfileerna med salt och lite vitpeppar så de får lite färg och lägg ner I crockpoten. Lägg i ingefära, grön curry, pressad lime, gurkmeja, hönsbuljongtärning, salt, socker och pressa i vitlök
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.