Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor4-6 portioner500 g köttfärs1 burk stora vita bönor400 g aubergine100 g zucchini4 st tomater½ dl tomatpuré½ dl chilisås1 gul lök½ vitlök solotimjanfärsk basilikasalt och pepparolivolja100 g riven ostSätt ugnen på 225 grader
Till fyra portioner200 g färska lasagneplattor400 g fryst bladspenat1 stor gul lök200 g chèvre2 dl crème fraîche2 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)0,5 dl strimlade soltorkade tomater i olja (avrunna)1 tsk torkad eller fryst basilikasalt, pepparca 50 g riven lagrad ostSätt ugnen på 200°c
Recept för 5-6 pers500 g pasta typ penne eller fussili1 gul lök2 morötter2 vitlöksklyftor1 burk krossade tomater500 g falukorv samt en chorizo 10 blad basilikaSalt och peppar125 g mozzarella1,5 dl riven parmesanFärdig bechamelsås eller egen
1 dl röda linser1/2 paprika1/2 gul lök1/4 av en normalstor zucchini1 buljong tärning1 förp 400g passerade tomater1 nypa methilöv1 nypa rosmarin1 nypa basilikasalt efter smak2 msk tomatpurè2 knivsuddar med rökt paprikapulver Gör så här
4 stora paprikor - gärna i olika färger500 g lammfärs eller nötfärs½ medelstor gul lök2 vitlöksklyftor1 burk skalade, hela tomater½ dl tomatpuré1 tsk torkad timjan1 tsk torkad basilikasalt, svartpepparolivolja till stekning150 g getost2 msk olivolja2 tsk torkad oreganoDela paprikorna och kärna ur dem
1 avocadotomater, gärna i olika färgerett gäng mozzarellabollarcitronsaftolivoljafärska, hackade örter, gärna basilikasalt och pepparBlanda ihop allt utom avocadon och låt stå i rumstemperatur en timme
200 gr kassler1 pkt bacon1 paprika av valfri färg1 gul lökKöttbuljong1 1/2 dl vatten2 dl grädde1 dl creme fraiche1 burk creme fraiche tomat & basilikasalt och pepparEn favorit i crème fraichehyllanBryn löken lagom mjuk, fräs paprikan en liten stund tillsammans med löken
500 g laxfilé utan skinn1 liten rödlök1 burk creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater2 dl visp- eller matlagningsgrädde1 burk fetaost i olja100 gram philadelphiaost2 msk rosépeppar1 msk torkad basilikasalt och peppar. 1 msk torkad basilikasalt och peppar
Ingredienser2 st kycklingfiléer150 gram mozzarella4 st soltorkade tomater1 kruka färsk basilikaSalt och peppar4 st skivor parmaskinkaInstruktionerSätt på ugnen på 200 grader
En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker
Detta behövs till 4 hungriga 2 pkt färsk pasta (tagiatelle typ )4 starka korvar (Salciccia el Coritzo)4 tomater1 gul lök1 vitlöksklyfta½ kruka färsk basilikaSalt o pepparOlivolja100 g riven parmesanHacka all lök (gul o vit) o fräs i en rejäl skvätt olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.