Basilikaglass med jordgubbskompott -hade ett mycket vackrare namn som jag glömt. Bröllopsmiddag fylld med många personliga tal, god mat & dryck, tårta, dans -kort & gott, även Ann & Robert hade en HEJ DUNDRANDE bröllopsfest
Kräftor, räkor, som för övrigt var de största jag har sett, kantarell- och brieostpaj, smördegsrullar med fetaost och persilja, en mängd olika ostar och kex, marmelader och till efterrätt varm chokladfondant med basilikaglass
Sist var det basilikaglassen, för det låter så knasigt att det bara måste vara gott. . Jag läser inte speciellt många kokböcker längre, men jag har några som jag återkommer till om och om igen - Aromatiska Blad är en sådan
Jo, de har varit många, en av höjdpunkterna var när jag fick plocka färska fikon i vår lilla trädgård i Provance, pinfärska calamares i Cinque Terre (för att inte tala om basilikaglassen) och äta hemlagad gryta på bondgården i Toscana
Missa inte heller att smaka på basilikaglass med kex och olivolja ringlad över på Gelateria Alberto. Att åka till Cinque terre och inte vandra är lite som att vägra stå på skidor i fjällen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Den bestod av basilikaglass, jordgubbar, råmjölksmousse, maltströssel och örter. Igår var jag och mina kallskänkskolleger på den danska restaurangen Koefoed
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.