Blanda i mascarpone och yoghurt och mixa till en glasskräm. Kör i glassmaskin. Alternativt ställ i frys och rör om då och då tills glassen känns smidig och fast
Hemmagjord glass, tillsammans med svenska jordgubbar är en svårslagen kombo. Idag testade jag att mixa yoghurt med grädde till glassen och det blev syrligt och gott
Glass består traditionellt av socker, äggula, mjölk eller grädde. Inte ens en glassmaskin behöver du. Jag tycker det är ett onödigt köp om du inte är en riktig glassfantast förstås och knåpar ihop glass på löpande band, flera gånger i veckan
Denna "halvflytande" glass går att servera direkt i glas. Vill du ha en fastare glass så kör du massan i den glassmaskin eller stoppar in den i frysen några timmar
Ja men man måste ju få yla lite sommarvisor när termometern sakta stiger uppåt, varmare varmare hojtar jag exalterat till mannen som käkar glass som det inte fanns någon morgondag
Fick lite vaniljvisp över i helgen och passade på att göra den allra enklaste glassen. Blanda vispad vaniljvisp med något gott, t ex hallon eller krossad dajm (min favorit)